Geruchten
02 april 2018 - Ron Smeets

Motorola Moto G6, G6 Plus en G6 Play gespot Hongaarse telecom shop zet afbeeldingen en specs van de nieuwe Moto’s online

Motorola is samen met LG zo ongeveer de enige bekende smartphone fabrikant die in 2018 nog geen nieuwe smartphones gelanceerd heeft. Niet op de CES en ook niet in Barcelona tijdens het MWC. Toch heeft Lenovo, de eigenaar van Motorola, wel al laten doorschemeren dat er deze lente een of meerdere nieuwe smartphones op de planning staan. Welnu, een Hongaarse online telecomshop heeft ‘per ongeluk’ afbeeldingen en zo ongeveer alle specs van drie nieuwe Moto’s online gezet; de Moto G6, de Moto G6 Play en de Moto G6 Plus. Dat G6 de naam van de opvolger van de Moto G5 zou worden was een inkoppertje. Nieuw is wel, mits de Hongaarse retailer de juiste informatie heeft gelekt, dat de G-Series nu dus uit drie modellen bestaat. Over de prijskaartjes van deze nieuwe Moto’s heeft de Hongaarse bron nog niets gemeld, maar die zullen, voor wat betreft de Moto G6 en G6 Plus niet heel veel verschillen van die van hun voorgangers, vermoed ik zo.

Moto G6 Play is de speelse instapper met een forse accu
De Moto G6 Play (afbeelding hieronder) wordt dus de derde telg van de G-Series en het is meteen ook het toestel met de minste specs van de drie. Hij heeft een 5.7 inch HD+ (720 x 1440) 18:9 scherm, een Snapdragon 430 processor met 2GB RAM met 16GB of 3GB RAM met 32GB intern geheugen met microSD optie voor extra geheugen. WiFi, GPS en Bluetooth zijn ook aanwezig, evenals support voor VoLTE. Aan de achterzijde zit een 12 megapixel single camera met LED flitser. De selfie camera heeft 5 megapixels en ook een LED flits. Standaard draait deze Moto G6 Play op Android 8.0 Oreo en heeft hij een 4000mAh accu die geschikt is voor een snellader.

Moto G6 heeft een dual camera
Qua afmeting is er weinig verschil tussen de Moto G6 Play en de Moto G6 (foto hieronder), maar die laatste heeft wel duidelijk betere specificaties. Het beeldscherm is ook 5.7 inch groot en met een 18:9 beeldverhouding, maar met een full HD+ resolutie (1080 x 2160). De vingerafdruk scanner van deze nieuwe Motorola zit aan de voorzijde onder het scherm. De rekenkracht komt van een Snapdragon 450 processor met 3 of 4GB RAM, afhankelijk over je respectievelijk voor de 32 of 64GB uitvoering kiest. Dat geheugen kan ook weer middels een microSD kaart uitgebreid worden. De Moto G6 heeft een 12 + 5 megapixel dual camera met LED flitser aan de achterzijde. Aan de voorzijde zit een 16 megapixel selfie camera. Opvallend is wel dat deze Moto het moet doen met een 3000mAh accu; 25% minder dan die van de Play variant. Verder heeft de Moto G6 natuurlijk ook WiFi, GPS en Bluetooth aan boord en draait hij standaard op Android 8.0 Oreo.

Moto G6 Plus is groter en sneller
De derde gelekte nieuwe Motorola Moto G smartphone is de G6 Plus (foto hieronder). Die lijkt qua specificaties heel veel op de Moto G6. De Plus staat voor het grotere, 5.93 inch 18:9 full HD+ beeldscherm, de snellere Snapdragon 630 processor met 4GB RAM en 32GB intern geheugen of 6GB RAM en 64GB intern geheugen. Het toestel heeft verder dezelfde 12 + 5 megapixel dual camera en 16 megapixel selfie cam. Ook de andere specs zoals WiFi, Bluetooth en GPS zijn in de G6 Plus aanwezig. De accu is met 3200mAh iets krachtiger dan die van de G6, maar dat is met het 0.23 inch grotere scherm ook wel nodig. Volgens eerdere geruchten, en hints van Lenovo zelf, wordt de nieuwe Moto G-Series in de loop van deze maand (april) officieel aan de wereld getoond. De komende dagen en weken zal moeten blijken of dat klopt en of de gelekte specs en afbeeldingen de waarheid benaderen.