Toestellen
16 maart 2006 - Ron Smeets

Motorola MING eerst naar Hong Kong

Vlak voor de Kerst lazen we al de eerste geruchten over een nieuwe Motorola GSM die toen nog in ontwikkeling was onder de (werk)naam A1200.

Inmiddels is het toestel formeel geintroduceerd en op weg naar winkels in Hong Kong waar de MING als eerste uitkomt. Zoals de geruchtenstroom van de afgelopen maanden ook al aangaf is het toestel een Linux-based GSM met een 2MP cam met scanner functie , Multimedia player, Bluetooth, document viewer en Email client.

Hij dankt zijn naam in aan het doorzichtige front en Motorola's obsessie (of liefde) voor 4-letter merknamen. Ming betekent in het Chinees zoveel als 'helder' en 'open'. Hopelijk zijn dat de enige overeenkomsten en is het toestel niet net zo breekbaar als de gelijknamidge vazen. . .Gerelateerde links:
Motorola A1200 met Linux OS!?
Specs nieuwe Motorola smartphone uitgelekt
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.