Toestellen
03 november 2009 - Ron Smeets

Motorola Milestone bij ons zonder Google Maps Navigation

De GSM versie van de Motorola Droid zal in Europa onder de naam Milestone op de markt gebracht gaan worden. Gisteren verschenen al de eerste (Duitse) berichten daarover.

Inmiddels is de Motorola Milestone officieel gepresenteerd en het meest opvallende gebrek is toch wel het ontbreken van de gratis navigatie software Google Maps Navigation op de Europese versie van het toestel. In plaats daarvan levert Motorola haar eigen MOTONAV navigatie software erbij. De eerste 60 dagen kun je die gratis gebruiken, daarna moet je ervoor gaan betalen.

Wanneer de Motorola Milestone in Nederland beschikbaar zal zijn is nog niet bekend. Vooralsnog zijn eerst Duitsland en Italie aan de beurt.

Toch heeft het toestel ook een (klein) voordeel ten opzichte van zijn Amerikaanse tweelingbroer. De Motorola Milestone ondersteunt namelijk wel multi-touch. De overige specs:
- quad-band GSM
- dual-band UMTS / HSDPA
- 3.7 inch WVGA (480 x 854) display
- 5 megapixel camera met dual LED flits
- Android 2.0
- Slide-out qwerty toetsenbord
- Bluetooth 2.1 met A2DP
- 3.5mm audio/headset aansluiting
- WiFi
- A-GPS
- microSD geheugenkaart optie (max 32 GB)
- Multimedia speler
- Bewegings sensor
- microUSB
- 550 MHz processor
- 1400 mAh Accu
- Afmetingen: 115.8x60x13.7mm (hxbxd)
- Gewicht: 165 gram

Motorola-Milestone-Open Motorola-Milestone-Dock

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.