Nieuws
29 oktober 2010 - Ron Smeets

Motorola maakt weer winst met haar mobieltjes

Het heeft een paar jaar geduurd en velen, ook ik, dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar de mobiele telefoondivisie van Motorola heeft voor het eerst in jaren weer een winstgevend kwartaal achter de rug.

Op een omzet van 2 miljard dollar boekte de Amerikaanse fabrikant een winst van 3 miljoen. In totaal verkocht Motorola in het derde kwartaal van dit jaar 9.8 miljoen toestellen. 3.8 miljoen daarvan waren (Android) smartphones.

Hoe je het ook bekijkt, het is bijzonder dat het meermaals op sterven na dood verklaarde Motorola er weer bovenop lijkt te komen. OK, 3 miljoen op 2 miljard is natuurlijk nog maar een schijntje en één vogel maakt ook in de VS nog lang geen zomer, maar het is een lichtpuntje.

Via: Motorola

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.