Nieuws
21 mei 2012 - Ron Smeets

Motorola laat ICS update links liggen voor sommige Droid's

Motorola Mobility, sinds enkele maanden eigendom van Google, heeft besloten dat de fabrikant voor enkele Droid modellen de Android 4.0 (ICS) update links zal laten liggen.

Een bijzondere move omdat je toch zou verwwachten dat juist Motorola, door het meerderheidsbelang van Google, min of meer verplicht is al haar toestellen die nog in de winkels liggen te voorzien van de laatste Android versie(s).

Niets blijkt echter minder waar. In een verklaring op haar blog zegt Motorola dat men voor elke eventuele software update nauw samenwerkt met zowel Google als de providers. Wanneer blijkt dat een upgrade de prestaties van een bepaald toestel niet (noemenswaardig) zal verbeteren, dan wordt die update dus niet uitgerold, aldus Motorola Mobility. In dit geval betreft het de DROID 3 (foto) en de DROID X2.

Motorola's statement: "You may be wondering why all devices aren’t being upgraded to Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Here’s the deal. We work very closely with Google and cell phone carriers for every software update. And, obviously we want the new release to improve our devices. If we determine that can’t be done—well then, we’re not able to upgrade that particular device."

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.