Geruchten
29 oktober 2008 - Ron Smeets

Motorola krimpt verder

Het lijkt erop dat de nieuwe topman van Motorola, Sanjay Jha, deze week het nodige slechte nieuws te melden heeft aan zijn medewerkers.

Volgens de Wall Street Journal zal de komende dagen namelijk het ontslag van nog eens enkele duizenden medewerkers, bovenop de ruim 10.000 die sinds begin 2007 al het veld hebben moeten ruimen bij het noodleidende Motorola, bekendgemaakt worden.

Daarnaast wordt ook verwacht dat Jha tientallen toestellen uit de portfolio gaat schrappen en dat Motorola binnenkort nog maar drie besturingssystemen zal ondersteunen.

Het banenverlies is natuurlijk triest voor diegenen die het betreft, maar echt als een verassing zal het niet komen. Jha heeft zich namelijk een tijdje geleden al laten ontvallen dat bij Motorola gemiddeld twee a drie keer zoveel medewerkers aan een project werken dan bij de gemiddelde concurrent.

De keuze om nog maar drie besturingssystemen te ondersteunen lijkt mij ook niet echt verkeerd. Volgens Jha zal Android het OS worden voor Multimedia en Internet toestellen, Windows Mobile wordt gekozen voor Smart / Business phones en het eiggen P2K OS zal op alle andere (low en mid-range) Motorola's geinstalleerd worden.

De grote vraag wordt nu natuurlijk welke toestellen door Motorola aan de kant geschoven worden en of deze beslissing, net als bij Sony Ericsson, alléén gevolgen heeft voor nieuwe (nog aan te kondigen) modellen of dat er ook toestellen uit de schappen gaan verdwijnen.

Nu maar afwachten of deze nieuwe radicale maatregelen ervoor kunnen zorgen dat Motorola over een jaar ook nog bestaat als (zelfstandig) toestel fabrikant.

Via: TechWhack

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.