Nieuws
22 maart 2007 - Ron Smeets

Motorola koopt Palm?

Dat Palm in de etalage staat is al langer bekend. Een van de grote aandeelhouders heeft tegenover CNBC veklaard dat hij verwacht dat Motorola vandaag nog bekend zal maken dat men Palm voor ca. 2 miljard dollar over zal nemen.

De aandeelhouder, die verder anoniem wil blijven, zegt dat hij in Januari door Palm benaderd is om op zoek te gaan naar een mogelijke koper. Gesprekken met Nokla en twee grote beleggers groepen, Silver Lake Partners en de Texas Pacific Group, liepen op niets uit.

Nadat, enkele weken na de start van de zoektocht voor een koper, Motorola zich aan de onderhandelingstafel meldde kwam er pas echt schot in de zaak, aldus de anonieme groot aandeelhouder van Palm.

Een van de redenen dat Motorola serieus geinteresseerd geraakt is in Palm is het feit dat men denkt op die manier beter te kunnen concurreren met de iPhone die over enkele maanden op de markt komt.Gerelateerde links:
Slimme zet van Palm?
Palm te koop?
Wordt Palm het volgende slachtoffer van NTP?
10 jaar de Palm Pilot
Apple koopt Palm?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.