Nieuws
04 mei 2006 - Ron Smeets

Motorola koopt Deense R&D afdeling van BenQ

Dat maakte de Amerikaanse toestelmaker gisteren bekend. De deal is nog niet rond, maar BenQ heeft wel al aangegeven dat een eventuele verkoop van haar Deense Research en Development lab bespreekbaar is.

De betreffende R&D tak van BenQ houdt zich met name bezig met de ontwikkeling van antenne-technieken. "Precies wat we zoeken", aldus Ron Garriques, directeur van de Mobiele Telefoon devisie van Motorola.Gerelateerde links:
Aandeelhouders BenQ akkoord met overname Siemens Mobile
Telefonica doet bod van 25 miljard op O2
NTTDoCoMo koopt Japanse platenwinkels
Motorola koopt deel Sendo
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.