Nieuws
29 juni 2005 - Ron Smeets

Motorola koopt deel Sendo

Onder de kop The Endo Of Sendo werd vandaag bekend gemaakt dat delen van de nagenoeg failliete producent van GSM's Sendo overgenomen worden door Motorola.

Het gaat met name om de alom gepreze R&D van de relatief jonge speler in de markt. Sendo hield zich met name bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van high-tech en design-toestellen. De kosten die dat met zich meebracht bleken achteraf onmogelijk gedekt te kunnen worden, mede ook door enorme vertragingen in de 'time-to-market' van Sendo's eerste toestel.

In 2004 had Sendo ruim 5 miljoen toestellen verkocht, goed voor $420 miljoen omzet.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.