Toestellen
17 mei 2007 - Jeroen de Hooge

Motorola komt met MOTO Z8, RAZR2, MOTO Q en de ROKR Z6

Gisteren had ik een perstrip naar Londen voor de presentatie van een aantal nieuwe Moto’s. s’Morgens om 6 uur weg, tegen 8 uur op Schiphol, rond half elf op London City Aitport en rond een uurtje of 11 arriveerden we. De presentatie werd gehouden op een behoorlijk donkere locatie (zie eerste foto) waardoor een deel van de foto’s zijn mislukt.

Allen Burnes, General Manager van Motorola Europe, Afrika, India en Midden Oosten gaf het startschot. Na ook Ignacio Germade, hoofd design van de UK en Singapore gehoord te hebben kwam het woord aan Neil Steward de Marketing director. Hij liet eindelijk zien waar iedereen voor was gekomen.

MOTO Z8

Hoewel Ron dinsdag weet te melden dat het nieuwe Multi-media kanon van Motorola de RIZR Z8 gaat worden presenteerde Motorola hem gisteren als de MOTO Z8. s’Werelds eerste telefoon met een zogenaamde Kick-slide, waarvan de verwachting is dat hij in Juni uit zal komen in Europa en dus ook in Nederland. De telefoon heeft verder een fantastisch mooi beeld maar dat kan ook niet anders met frame-rate van 30 per seconde op een QVGA 16 miljoen kleuren TFT display. Met slechts 1 click foto’s of video’s delen met vrienden door ze eenvoudigweg up te loaden naar Flick, MySpace of YouTube. Je kan er een berg muziek of beeldmateriaal op kwijt, en de telefoon ondersteund SD-kaartjes tot 32 Gb. Daarbij zijn de looks van deze telefoon zijn natuurlijk ook super, al zijn er mensen die hem meer op een banaan vinden lijken..

Verder nog wat specs: Afmetingen zijn 109 x 50 x 15,3 mm, hij weegt 112g, ARM 11 CPU, 2.0 megapixel camera, en hij is uitgerust met Crystal Talk, hetgeen ervoor zorgt dat het volume van de luidspreker en de microfoon tijdens het bellen aangepast wordt aan het omgevingsgeluid.

RAZR2

De RAZR2, opvolger van de RAZR ;) zal volgens Neil Steward in Nederland ergens in Q3 beschikbaar zijn, als ik het goed heb krijgen wij hier de RAZR V8. Jammer dat we nog zolang moeten wachten want ook deze telefoon is super, dat komt natuurlijk ook gedeeltelijk door alle positieve feedback die de gisteren aanwezige ‘Motoagents’ mij hebben verteld, maar ook door de telefoon zelf. Een minpuntje heeft hij die zal ik maar gelijk vermelden, dat is het display scherm, (zelfde probleem wat ik bij LG Chocolate al had en waar de Shine ook last van heeft), dat je constant moet oppoetsen.

De RAZR2 is 2 millimeter dunner dan zijn voorganger, heeft een dualscreen, de display op de voorkant kan ook worden gebruikt om smsjes mee te lezen/versturen, is eveneens uitgerust met Crystal talk, een speciale ‘spreek’ functie welke alles opleest tijdens het scrollen door je contactlist of tijdens het lezen van je sms of e-mail. Verder is hij uitgerust met de “haptics” technologie, als je op een knopje hebt gedrukt voel je een lichte trilling zodat je zeker weet dat je de betreffende knopje ook echt ingedrukt hebt.

Er zijn vast nog een aantal dingen die ik vergeet te melden maar zodra de telefoon deze kant opkomt daar meer over.Gerelateerde links:
Motorola billbooard
Motorola 'straalt' er op los
Nieuwe Motorola voor de Koreaanse markt
Vijf nieuwe Motorola's op komst
Madonna voor 8 miljoen naar Motorola
Over de auteur: Jeroen de Hooge
 
Jeroen is werkzaam als Managing Director bij The Blog Idea Factory BV, uitgever van ondermeer Dutchcowboys, Travelvalley & Carrepublic. Behalve liefhebber van tech & gadgets is hij ook Audigek.