Toestellen
11 september 2009 - Casper de Zoete

Motorola komt met Android-toestel

Motorola heeft op een persconferentie haar eerste Android-toestel aan gekondigd: de CLIQ, zo meldde Engagdget gisteren. Motorola zal het toestel voorzien van een eigen userinterface genaamd MOTOBLUR. Hetzelfde deed HTC eerder al met Sense. Het toestel zal in de VS op de markt gebracht worden door T-Mobile.

De CLIQ is een zogenaad slide-out toestel, wat we al kennen van onder meer de HTC Dream/G1, en zal dus beschikken over een hardware qwerty-toestenbord en een 3.1 inch groot, capacitief scherm met 320 x 480 pixels. Het toestel is ook uitgerust met een 5 megapixel camera met autofocus.  

Het toestel heeft daarnaast ook GPS en een digitaal kompas aan boord en is voorzien van 256MB geheugen wat uitgebreid kan worden met een microSD-kaart. Onder andere bluetooth, wifi en hsdpa worden ondersteund om verbindingen te leggen.

De nieuwe Android-skin MOTOBLUR legt de nadruk op social networks, zo is er de mogelijkheid om op het homscreen verschillende widgets van social netwerksites, zoals Facebook, te plaatsen.

Er zijn op dit moment zes toestellen die draaien op Android. Vier van HTC (eventueel i.s.m. T-Mobile), één van Samsung en nu dus één van Motorola. Engadget maakte een mooi overzicht van de verschillende specificaties en zette dit in een handige tabel.

De CLIQ zal in de kleuren titanium en wit verkocht worden. Onduidelijk is wanneer het toestel precies naar West-Europa zal komen en hoeveel het toestel moet gaan kosten.

Over de auteur: Casper de Zoete