Geruchten
30 april 2009 - Ron Smeets

Motorola Ironman gespot

Gisteren doken de eerste geruchten op over de Motorola Calgary, mogelijk de eerste Android smartphone die de Amerikaanse fabtikant binnen nu en enkele maanden op de markt zal brengen.

Enkele uren later heeft dezelfde bron, naar eigen zeggen, ook al informatie over een eventuele tweede Android Motorola, de Ironman. Dit toestel is een brede slider met een volledig qwerty toetsenbord.

De geruchten spreken verder over een retenelle processor, WiFi, 3G, een camera met hoge resolutie (min. 5MP?) en alles wat je verder van een hgh-end smartphone mag verwachten.

Net als bij de Calgary is ook op het plaatje van de Ironman nog niets te zien van een Android(achtige) interface. De Ironman, nartuurlijk nog een codenaam, zou eind Q3 van dit jaar al in de (Amerikaanse) winkels moeten liggen, een paar maanden ná de Calgary dus.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.