Nieuws
27 januari 2012 - Ron Smeets

Motorola in 2011: 42.4 mljn toestellen, $249 mljn verlies

Het is al een tijdje geleden dat Motorola Mobility zwarte cijfers kon rapporteren en het lijkt er sterk op dat de verandering van kleur in het logo (van zwart naar rood) een stuk toepasselijker is gebleken dan de fabrikant ongetwijfeld zelf voorzien had ;-)

Over 2011 boekte Motorola Mobility een netto verlies van 249 miljoen dollar, een jaar eerder was dat nog 'slechts' 89 miljoen. In totaal verkocht de Amerikaanse fabrikant 42.4 miljoen toestellen in 2011, waarvan 18.7 miljoen smartphones.

Alleen al in het laatste kwartaal boekte Motorola Mobilty een verlies van 80 miljoen dollar, ondanks de verkoop van 10.5 miljoen toestellen (warvan 5.3 miljoen smartphones). Het gaat dus niet bepaald goed met Google's 'toestel divisie' (een overname die overigens nog bekrachtigd moet worden door diverse kartel waakhonden).

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.