Geruchten
27 oktober 2008 - Ron Smeets

Motorola i9 gespot

Tja, de RAZR is, zo bleek ruim twee weken geleden, nog steeds de best verkopende GSM in de VS en dus is het eigenlijk niet vreemd dat er in dat land weer eens een nieuwe Motorola gespot wordt die veel van de RAZR weg heeft.

Overigens gaat die vergelijking, zie de foto hiernaast, in dit geval niet echt op als het toestel dichtgeklapt is, maar dit terzijde.

Enfin, in dit geval gaat het om de i9, een toestel dat, zo luiden de geruchten, met name bedoeld is voor zogenaamde iDEN (Push-to-Talk) netwerken.

Enkele dagen geleden dook de Motorola i9 al op bij de FCC en inmiddels zijn er ook enkele hands-on foto's van het toestel uitgelekt (zie hieronder).

Volgens de gegevens die via de FCC uitlekten wordt de i9 onder andere voorzien van een 3.1 megapixel camera, GPS en een vergelijkbaar 'morphing touch sensitive keypad' zoals we dat eerder bij de ROKR E8 zagen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.