Nieuws
21 januari 2009 - Ron Smeets

Motorola glijdt verder weg

Het Koreaanse JoongAndDaily heeft een lijstje gepiubliceerd van de vijf best verkopende toestel fabrikanten over 2008. Daaruit blijkt dat Motorola nu ook de derde plaats heeft moeten prijsgeven. Nadat eerder Samsung al voorbij ging aan de Amerikaanse fabrikant is dat LG nu ook gelukt.

OK, het is een verschil van 'slechts' 100.000 toestellen en de bron is afkomstig uit Korea, maar op zich komen deze cijfers wel overeen met de trend die we al meer dan een jaar zien: Motorola glijdt steeds verder het dal in.

De top vijf over 2008 volgens de Koreaanse bron:
1. Nokia, 470 miljoen toestellen
2. Samsung, 200 miljoen
3. LG, 100 miljoen
4. Motorola 99.9 miljoen
5. Sony Ericsson 96.6 miljoen

Via: DigiTimes

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.