Nieuws
02 maart 2007 - Ron Smeets

Motorola gaat mobieltjes maken voor minder dan 4 Euro

Ed Zander, CEO van Motorola, heeft tijdens een webcast voor investeerders gezegd dat de toestelmaker de productiekosten van goedkope GSM's binnen afzienbare tijd terug kan brengen tot minder dan 4 Euro.

Motorola gaat deze kostenbesparing niet alleen realiseren door het inkopen van goedkopere materialen, maar ook door bij het design van de toestellen al rekening te houden met de productiekosten.

De beslissing komt vlak nadat bekend werd dat de winst van Motorola sinds het vierde kwartaal van 2006 onder druk stond door het gebrek aan succesvolle high-end toestellen en de moordende coincurrentie op het gebied van low-end modellen.

Via News dot comGerelateerde links:
Samsungs 'goedkope toestellen' nog te duur
Nokia stopt verkoop goedkope toestellen in Rusland
Toestellen voor minder dan 15 Euro in 2008
GSM 's voor minder dan €20 in 2007
Motorola deal voor 6.000.000 cheapo GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.