Nieuws
07 oktober 2005 - Ron Smeets

Motorola gaat 'Idlecasten' naar GSM's

Op de CTIA van vorige week presenteerde Motorola Screen3, een nieuwe techniek voor het dynamisch aansturen van de schermen van GSM's en PDA's op momenten dat die ff staan te niksen; ofwel Idlecasting.

Screen3 biedt de mogelijk om informatie en advertentie's te pushen naar GSM's, die daarvoor wel de juiste software aan boord moeten hebben, zonder dat de gebruiker zelf verbinding moet maken met een Wap- of ander mobiele applicatie of verveeld wordt met talloze SMSjes en MMSjes.

Men denkt vooralsnog aan headlines, weer en verkeer maar natuurlijk ook gesponsorde informatie.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.