Toestellen
02 juni 2010 - Ron Smeets

Motorola Flipout gepresenteerd

Motorola heeft in de VS een bijzonder uitziende nieuwe Android Smartphone gepresenteerd, de FlipOut. Het toestel lijkt uiterlijk een beetje op de Nokia 6760 Slide, met dien verstande dat de Motoflip een swivel slider is.

De Motorola Flipout is helemaal vierkant (67 x 67 x 17mm) en heeft een volwaardig qwerty toetsenbord, een feature die bij nog neit al te veel Android Smartphones terug te vinden is.

Of deze Motorola met Android 2.1 ook naar Europa (en Nederland) gaat komen is nog niet bekend. Volgens de Amerikaanse fabrikant zal de Flipout nog deze maand (Q2) in verschillende regio's wereldwijd in de winkels gaan verschijnen.

Qua specs is de Motorola Flipout, voor een mid-range toestel, best goed bedeeld, behalve Android 2.1 en het fysieke qwerty toetsenbord beschikt hij onder andere over quad-band GSM support met UMTS / HSDPA (7.2Mbps), een 3 megapixel camera, 2.8 inch QVGA display, (a)GPS, WiFi, 512MB intern geheugen, een 2GB microSD geheugenkaart (in de doos), multimedia speler, 3.5mm audio aansluiting en Motorola's eigen MOTOBLUR UI. Opvallend is wel dat er met geen woord gerept wordt over Bluetooth. Dat zal toch wel een typo zijn? Natuurlijk is de Flipout ook goed voorzien qua social media features zoals Facebook, Picasa, Flickr, Twitter etc. Moto-Flipout-Open

Een overzicht van alle specs: Moto-Flipout-Specs Moto-Flipout-Specs-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.