Geruchten
16 september 2009 - Ron Smeets

Motorola E11 gespot

Afgelopen week kondigde Motorola voor het eerst in lange tijd weer eens een nieuw toestel aan, de QLIQ. Daarmee bevestigde de Amerikaanse fabrikant alvast dat ze bij een come-back vooral zouden gaan vertrouwen op Android.

Nu duikt echter ook weer een E-series toestel in het geruchtencircuit op, de E11. Toestellen met een E-typering kennen we bij Motorola onder andere van de diverse, niet zo succesvolle, ROKR modellen. De laatste in die rij was ook de E10. Dat toestel heeft de winkels overigens nooit bereikt.

De Motorola E11 lijkt nog het meest op een kruising tussen de Samsung touchWiz en LG Cookie. Mmmh, of we daar nu nog voor warm moeten lopen. Behalve de afbeelding zijn ook enkele specs uitgelekt:
- 2.8 inch QVGA TFT Touchscreen display
- 3 Megapixel camera
- dual-band GSM met GPRS
- microSD geheugenkaart gleuf
- Bluetooth
- USB
- 3D menus
- Afmetingen: 108 x 57 x 14.2mm (hxbxd)
- Gewicht: 139 gram

Of we dit toestel (ooit) in de Nederlandse winkels zullen mogen gaan begroeten en wat de prijs van de Motorola E11 wordt is nog niet bekend. Ik ga er in ieder geval niet op zitten wachten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.