Toestellen
25 oktober 2009 - Ron Smeets

Motorola Droid preview

Om te beginnen is het goed om te weten dat deze preview van de Motorola Droid, de tweede Android Smartphone van de Amerikaanse fabrikant, afkomstig is van BoyGenius, een Motorola fanboy van het eerste uur.

Zijn bijzonder enthousiaste ontvangst van de Motorola Droid zal door andere (P)reviewers in de (nabije) toekomst wellicht nog ietwat genuanceerd worden, maar het neemt niet weg dat de Motorola Droid een bijzonder Android toestel lijkt te zijn. Al was het alleem maar vanwege het feit dat hij uitgerust is met versie 2.0 (Donut) van het besturingssysteem.

Enfin, BoyGenius roemt in zijn preview van het toestel, dat overigens nog een prototype was, vooral het 3.7 inch (854 x 480) capacitive touchscreen display en het uithoudingsvermogen van de accu die het met gemak (zonder WiFi en Bluetooth) een dag uit kan houden. Het slideout qwerty toetsenbord is een van de kleine minpuntjes. Te weinig feedback en het d-pad aan de rechterzijde zit soms in de weg.

Maar, uiteindelijk moet BoyGenius toch concluderen dat de Motorola Droid een prima toestel is. Het zal mij benieuwen wanneer de eerste (review) exemplaren aan deze kant van de oceaan opduiken ;-) Foto's:
Moto-Droid-aa Moto-Droid-ab Moto-Droid-ac


En nog twee kiekjes van het toestel naast de Cliq en de Storm2: Moto-Droid-Cliq Moto-Droid-BB-Storm2

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.