Geruchten
18 augustus 2011 - Ron Smeets

Motorola DROID HD foto's en specs opgedoken

Vannacht zijn de eerste foto's opgedoken van de Motorol DROID HD, een Android (natuurlijk) smartphone met, als de geruchten kloppen, indrukwekkende specs.

Zo zou de DROID HD (toestel rechts op de foto, naast de DROID Bionic) onder andere voorzien worden van een 4.5 inch qHD (1280x720) display, een 8 megapixel camera met full HD (1080p) video opname functie en LED flitser, een front camera, HDMI uitgang en 1GHz dual core processor met 1GB RAM.

Op de foto's is de DROID HD onder andere te zien naast de DROID Bionic. Engadget heeft berekend dat de DROID HD tussen de 8.5 en 9mm dun zal zijn, vergelijkbaar aan de Samsung Galaxy S II. De SIM en microSD kaart gleuven zitten aan de zijkant van het toestel.

Motorola was de afgelopen dagen natuurlijk vooral in het nieuws vanwege de mogelijke (het moet nog goedgekeurd worden) overname door Google. De Amerikaanse fabrikant zou daar 12.5 miljard dollar aan 'verdienen'.

Droid-HD-a Droid-HD-b Droid-HD-c Droid-HD-d Droid-HD-e

Meer foto's kun je hier bekijken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.