Nieuws
28 september 2005 - Ron Smeets

Motorola deal voor 6.000.000 cheapo GSM's

Motorola, dat gisteren nog aankondigde ten strijde te trekken tegen de hegomonie van Nokia op de toestelmarkt, heeft een deal gesloten voor de levering van minimaal 6 miljoen goedkope toestellen, de C113 en C113a.

De zogenaamde 'Emerging Market Handset' (EMH) overeenkomst behelst het leveren van toestellen die voor minder dan 30 dollar (ca. 24 Euro) in de winkel zulllen liggen. In ruil daarvoor nemen tien providers, met name uit (GSM) arme landen, dus minimaal 6 miljoen van die toestellen af.

Volgens een woordvoerder van de GSM Association zal het werkelijke aantal toestellen die onder de vlag van deze deal door Motorola geleverd gaan worden de 6 miljoen ruim ontstijgen.

Het is de tweede achtereenvolgende keer dat Motorola deze deal binnensleept. In Februari van dit jaar werd het eerste EMH contract gesloten, toen nog voor een toestelprijs van 40 dollar (ca 32 Euro).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.