Nieuws
27 september 2005 - Ron Smeets

Motorola CEO: "Rot toch op met die Nano!"

Het lijkt er op dat Motorola's CEO Ed Zander op een crashkoers ligt met Apple's Steve Jobs na de introductie van hun gezamenlijke iTunes GSM.

Het zal de frustratie wel zijn over de vele negatieve berichten die op het web verschijnen over alle tekortkomingen van de Motorola ROKR terwijl gelijktijdig geintroduceerde Nano over het algemeen alleen maar toegejuicht wordt.

In ieder geval heeft Zander afgelopen vrijdag tijdens het Churchill Club seminar voor leidinggevenden even flink van leer getrokken tegen Steve Job's en zijn Nano. Vrij vertaald zei hij: "Rot toch op met die Nano. Wat kan ie nu eigenlijk? Niemand gaat toch naar 1000 Songs luisteren op een mobiele player!?"

Velen denken dat Zander's uitbarsting ook een gevolg is van de vijandige houding van Steve Job's richting Motorola en Verizon tijdens de ontwikkeling van de ROKR, getuige ook Apple's afgedwongen 100 Song limiet.

Een ding lijkt zeker. Apple en Motorola's huwelijk vertoeft al enkele weken in ruw vaarwater en dit soort uitbarstingen zullen zeker niet helpen. En nu maar wachten op Job's reactie.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.