Geruchten
29 april 2009 - Ron Smeets

Motorola Calgary wordt de 1e Amerikaanse Android smartphone

Als we deze geruchten van BoyGenius mogen geloven dan wordt de Motorola Calgary de eerste Amerikaanse Android Smartphone.

Het toestel (grotere foto na de klik) dat daarbij getoond word heeft niet alleen een slide-out qwerty toetsenbord maar ook wel wat weg van een 'Sidekick'. Hij lijkt echter totaal niet op het toestel uit een eerder Motorola Android gerucht.

Volgens de nieuwe geruchten zou de Calgary mogelijk al voor de zomer in Amerika, via Verizon (CDMA), op de markt komen. We zullen zien. Motorola zal eerst een GSM versie moeten maken voordat dit toestel voor ons interessant wordt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.