Nieuws
19 september 2007 - Ron Smeets

Motorola bezuinigt op R&D

Tja, met alle berichten over tegenvallende verkopen en het dalende marktaandeel kan ik niet zeggen dat de nu aangekondigde bezuinigingen door Motorola op het R&D budget echt als een verrassing komen.

Helaas wordt de kans daarmee meteen wel weer een stuk groter dat de Amerikaanse toestelmaker op de middellange termijn met bijzondere en/of vernieuwende toestellen gaat komen ook weer een stuk kleiner. En dat was nu net een van de belangrijkste oorzaken van de slechte prestaties van de afgelopen maanden.

Hoe dan ook, de Research en Development afdelingen van Motorola moeten het tegen het eind van dit jaar met 15% minder budget doen.

Afbeelding via: Engadget MobileGerelateerde links:
3.500 ontslagen bij Motorola
Winstwaarschuwing Motorola: CFO op straat!
Gaan Samsung en Sony Ericsson voorbij aan Motorola?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.