Nieuws
18 december 2011 - Ron Smeets

Motorola besteedt productie low- en midrange toestellen uit

De fabrikant heeft er zelf nog niets over gezegd, maar volgens een Chinese krant gaat Motorola Mobility, binnenkort waarschijnlijk definitief eigendom van Google als de EU ook meewerkt, de productie van toestellen onder de 300 - 350 dollar (230 - 270 Euro) uitbesteden aan twee Aziatische fabrikanten.

Denk aan toestellen als de XT-532 (foto) en de ME-865 die onlangs in Taiwan en enkele andere landen gepresenteerd werden.

Motorola Mobility zou alleen de productie van high-end smartphones nog in eigen hand houden. Volgens de Commercial Times zal Foxconn in 2012 tussen de 70 en 80% van alle 'low- en mid-range' Motorola toestellen gaan produceren en krijgt Arima Communications een opdracht voor vijf modellen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.