Geruchten
08 september 2007 - Ron Smeets

Motorola bereidt een N95 killer voor

Gisteren ging het gerucht rond over een nieuwe Motorola met behoorlijk stevige specs en een touchscreen display. De foto van dat toestel leek echter duidelijk op een photoshop productie.

Toch broeit er iets bij de Amerikaanse toestelmaker. Boy Genius meldt nu namelijk dat men bij Motorola bezig zou zijn een toestel, codenaam ELBA, te ontwikkelen dat de concurrentie met de N95 van Nokia makkelijk aan moet kunnen, en meer dan dat.

Het toestel zou voorzien worden van GPS, WiFi, 3G, een full-front touchscreen VGA display, touchpad toetsen en een 5 megapixel fotocamera. Hoogstwaarschijnlijk gaat het wel om een slider model, net als de N95, maar wel een stuk platter dan de Nokia.

Motorola doet er alles aan om het toestel in het diepste geheim voor te bereiden. Om te zorgen dat er geen foto's uit kunnen lekken mogen de prototypes dan ook niet het testlab uit.

Mmmh, hopelijk wordt het niet zo'n zelfde sof als de iPhone Killer die Ed Zander enkele maanden geleden zelf nog aankondigde en er, tot nu toe, nog steeds niet gekomen is.Gerelateerde links:
Motorola-Nintendo GSM
Multimedia (iPhone killer) toestel van Motorola
Motorola ROKR E7 gespot?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.