Nieuws
17 november 2005 - Ron Smeets

Motorola belooft een betere ROKR

Het is al lang geen nieuws meer dat de eerste iTunes GSM bestempeld mag worden als een flop. De ongelukkige introductie, technische tekorktkomingen, vernietigende reviews en tegenvallende verkoopcijfers leveren hiervoor voldoende bewijs.

Toch weigert men bij Motorola de handoek in de ring te gooien. Samen met Cingular, en hopelijk ook met Apple, belooft Motorola begin volgend jaar een betere ROKR op de markt te zullen zetten.

Dat toestel zal in ieder geval voorzien zijn van een 1MP cam, een mini-jack headset aansluiting zoals ook op de gewone iPods zit en voldoende geheugen voor minimaal 1000 songs (ja, er staat een extra 0!). Verder zal de nieuwe musicphone er ook een stuk gestroomlijnder gaan uitzien. De huidige ROKR is wat lomp, zeker vergeleken bij de gelijktijdig geintroduceerde Nano. De nieuwe versie wordt platter en lichter.

De enige onzekere factor is nog of het toestel ook zal kunnen beschikken over iTunes. Toch wel essentieel voor een iTunes GSM. Motorola zegt dat die beslissing bij Cingular en Apple ligt. "Wij zullen zeker een iTunes versie op de markt zetten als zij dat willen", aldus de Ron Garriques van Motorola.Gerelateerde links:
ROKR in de uitverkoop
ROKR ook afgeschoten door Wired
Eerste reviews van ROKR en Nano
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.