Nieuws
27 januari 2008 - Ron Smeets

Motorola bedenkt een oprolbaar toestel

De noodlijdende Amerkaanste toestelmaker Motorola kan wel een succesje gebruiken om niet helemaal kopje onder te gaan. Maar of dit idee daar voor zal kunnen zorgen durf ik niet te zeggen. Sterker nog, ik denk het van niet.

Enfin, Motorola heeft het idee opgevat voor een mobiele telefoon met niet alleen een oprolbaar display, iets dat we al vaker gezien hebben, maar ook een dito keypad.

Nu is dat laatste al bijzonder maar Motorola gaat nog een stapje verder. Het probleem van oprolbare onderdelen is dat ze, wanneer ze niet op een harde ondergrond liggen, moeilijk te bedienen zullen zijn. Voor een display valt dat nog wel mee zolang je 'm uit de wind houdt, maar voor een keypad is het ronduit onwerkbaar.

Motorola denkt dat probleem te kunnen oplossen door de toepassing van een speciale geleidende vloeistof die hard wordt als er electriciteit doorheen vloeit. Met andere woorden, eenmaal uitgerold en geactiveerd zullen zowel het keypad als het display aanvoelen en te bedienen zijn als die van een normaal toestel.

Op deze manier kunnen er dus toestellen ontworpen worden die welliswaar nog kleiner, platter en compacter zijn dan de modellen die tot dusver op de markt verschenen maar die wel voorzien zijn van een groot display en dito (qwerty) toetsenbord.

Klinkt leuk, maar zoals gezegd niet als iets dat we binnenkort al in de (Motorola) toestelportfolio zullen terugzien.Gerelateerde links:
Motorola Z10 geintroduceerd
Eerste foto van een 5 megapixel Motorola Camphone?
Luxury Edition van de RAZR 2 aangekondigd
Nieuwe ROKR E8 met touch pad en 'Omega Wheel'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.