Toestellen
07 januari 2010 - Ron Smeets

Motorola Backflip gepresenteerd

Woensdagavond, aan de vooravond van de CES, hield Motorola haar persconferentie in Las Vegas. Daar presenteerde de Amerikaanse fabrikant de Backflip, een Android (2.1) Smartphone met een fysiek qwerty toetsenbord. De naam, Backflip, slaat op de manier waarop je het toestel kunt open klappen (zie foto's)

De afgelopen weken was al het een en ander uitgelekt over dit toestel dat in het geruchtencircuit ook bekend stond als de Enzo of Motus. De kans dat de Motorola Backflip snel naar Europa zal komen lijkt klein. Het toestel zal namelijk in de VS eerst exclusief bij AT&T uitgebracht worden.

De meeste specs waren vlak voor de Kerst al uitgelekt. Die waren, zo blijkt nu, heel aardig in de buurt van de werkelijkheid. De Motorola Backflip heeft onder andere WiFi, 3G support, een 5 megapixel camera,  een 3.1 inch touchscreen HVGA (320x480) display, (a)GPS, microUSB, een 3.5mm audio aansluiting, 1400mAh accu en  Android 1.5 OS met MOTOBLUR User Interface.

Motorola liet tijdens de presentatie ook al weten dat de Backflip, en alle andere Motorola Android toestellen, tzt voorzien zullen worden van Android versie 2.1. Motorola-Backflip-c Motorola-Backflip-b Motorola-Backflip-d Motorola-Backflip-e Motorola-Backflip-a

Foto's: Engadget

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.