Toestellen
21 oktober 2008 - Ron Smeets

Motorola Aura heeft ronde vormen

Of je hem mooi vind moet iedereen natuurlijk zelf bepalen maar de Motorola AURA heeft in ieder geval een bijzonder uiterlijk.

Niet zozeer als je hem in gesloten toestand van de achterkant bekijkt want dan lijkt hij toch nog akelig veel op de PEBLE en diens zusjes maar als je deze roterende slider (die opent op de manier zoals ook de Nokia 7373 dat doet) open schuift ziet ie er ineens heel anders uit.

Kijkend naar de gebruikte materialen dan kun je concluderen dat Motorola de AURA als luxe device in de markt gaat zetten. Zo is het scherm de eerste 300dpi resolutie display met 16 miljoen kleuren,  afgewerkt in 62 karaats Sapphire Crystal en daardoor dus vrijwel krasvrij.

De behuizing van de AURA is van met Tungsten Carbide gecoat roestvrij staal en het roterende mechanisme voorzien van een high-tech lager met 130 kogeltjes waardoor het toestel na 100.000 keer nog steeds net zo soepel en zonder speling zal openen als de bij het eerste gebruik. Het keypad is gemaakt van aluminium.

De overige specs bevatten onder andere een 2 megapixel camera, quad-band GSM, EDGE support, multimedia speler en 2GB intern opslag geheugen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.