Geruchten
18 februari 2012 - Ron Smeets

Motorola Atrix 3 (concept): Quad core en een 3300mAh accu

Motorola is in Nederland nauwelijks een serieuze smartphone speler te noemen. Toch heeft de fabrikant, die aan het begin van dit milennium met de RAZR haar laatste succesvolle periode kende, in de afgelopen twee jaar een paar goede Android Smartphones geproduceerd. Onlangs heeft Motorola die naam 'gerecycled' voor haar nieuwste, ultradunne, smartphones.

En als we deze nieuwe geruchten mogen geloven dan zou de Motorola Atrix 3 wel eens een nieuw, wereldwijd, succes voor de Amerikaanse fabrikant kunnen inluiden.

Ik doe die, gewaagde, uitspraak op basis van geruchten dus je kunt er nog niet veel mee, maar als de Atrix 3 inderdaad een 3300 mAh accu krijgt, dan wordt dit een van de eerste toestellen die makkelijk twee dagen op één acculading kan 'draaien', ook bij intensief gebruik. En dat is nou precies waar de meeste smartphone gebruikers al maanden (nee, jaren) reikhalzend naar uitkijken.

Zoals gezegd, een gewaagde uitspraak, zeker omdat er officieel nog helemaal niets bekend is over de Motorola Atrix 3 en de geschiedenis mijn inmiddels wel al geleerd heeft dat dit soort geruchten even zo vaak onzin als waarheid blijken te zijn. Bovendien is wordt ook al gemeldt dat de Atrix 3 zoals hij op deze gelekte afbeelding staat nog niet veel meer dan een concept is. Maar hopen op de komst van een smartphone met een 'twee-dagen-accu' mag wel, toch? ;-) Als Motorola er in zou slagen een toestel met een dergelijke accu, en uithoudingsvermogen, binnen enkele maanden in de (Nederlandse) winkels te leggen, dan kan het volgens mij wel een doorslaand succes worden.

Enfin, andere specs die op dit moment aan de Motorola Atrix 3 gekoppeld worden zijn eeen NVIDIA Tegra 3 quad core processor, een 10 megapixel camera met dual LED flitser, 2GB RAM, een 4.3 inch 1280 x 720 pixel display en Android 4.X (ICS). Uiterlijk lijkt hij veel op de Galaxy Nexus, maar het is niet bekend of de Atrix 3 ook een gebogen display heeft.

UPDATE (11u00): Zoals 'Delta737' al schrijft in zijn reactie heeft Motorola al een toestel met een 3300mAh accu uitgebracht in de VS, de RAZR MAXX. Dat was mij even ontgaan. Enfin, bring it on! zou ik zeggen ;-) 

Bron: PocketNow

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.