Nieuws
01 mei 2009 - Ron Smeets

Motorola Androids komen in Q4

De afgelopen dagen doken een tweetal Motorola Android geruchten op. De Motorola Calgary zou deze zomer al in de Amerikaanse winkels gaan verschijnen en de Ironman enkele maanden later (Q3), tenminste als we de berichtgeving daarover mochten geloven.

Inmiddels heeft Motorola topman Sanjay Jha gereageerd op de geruchten en bevestigd dat de fabrikant dit jaar inderdaad nog diverse Android toestellen zal introduceren. Echter, niet eerder dan November.

"Customer feedback on our smartphone roadmap remains very positive, and we plan to have differentiated Android-based devices in stores in time for the fourth-quarter holiday season", aldus Jha. Of de betreffende toestellen kort daarna ook al meteen hier in Europa beschikbaar zullen komen is nog niet bekend.

De Motorola CEO deed deze uitspraken tijdens de presentatie van de meest recente, en bijzonder slechte, kwartaalcijfers. We zullen zien wat er uiteindelijk van terecht gaat komen. Motorola kampt immers al meer dan een jaar met kwartaalverliezen die telkens de 400 miljoen Euro ruim ontstijgen. Zoals het er nu uitziet zullen ze dat dus nog minimaal twee kwartalen langer moeten volhouden. Ik hoop dat ze die tijd hebben cq. krijgen. . .

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.