Geruchten
03 maart 2009 - Ron Smeets

Motorola Android Smartphone, de Touch ZINE HD, opgedoken?

Mmmh, mocht dit gerucht blijken te kloppen en de afbeelding hiernaast inderdaad de eerste Motorola Android Touchscreen Smartphone tonen, ofwel de Touch Zine HD, dan zou het zomaar ineens toch nog goed kunnen aflopen met de Amerikaanse toestel fabrikant.

Echter, als ik de plaatjes hieronder bekijkt dan bekruipt me toch een vreemd 'Photoshop' gevoel. De bron, Yuri Cassini claimt echter dat hij nauw betrokken is bij de ontwikkeling van de Touch Zine HD en dat zou dan de Photoshop plaatjes weer kunnen verklaren. Van de andere kant denk ik dat als Yuri dit (al dan niet onder zijn eigen naam) echt heeft laten uitlekken hij op dit moment zeker niet meer bij de ontwikkeling betrokken zal zijn.

Behalve het Photoshop gehalte van de foto's worden er ook nog enkele specs genoemd die door sommige plaatjes weer tegengesproken worden. Allereerst de specs zoals ze op dit moment uitgelekt zijn:
- Android OS
- NVIDIA Tegra chip
- HDMI aansluitinf
- 1080p HD video
- 5 megapixel camera met HD video recording
- 16GB geheugen
- 4 toetsen (volume omhoog, -omlaag, camera en lock)
- Motorola apps: MotoVideoMaker, MotoMusicMaker, MotoImageMaker

Zelf vind ik de camera die getoond wordt toch iets teveel lijken op die van de Zine ZN5. Je zou mogen verwachten dat Motorola bij de ontwikkeling van een nieuw touchscreentoestel ook wat aantacht aan de camera looks zou besteden.

Dan wordt gezegd dat de Touch Zine HD een HDMI aansluiting heeft. Echter, op het plaatje hieronder zie je dat er een gewone RGB kabel aan het toestel gekoppeld is.

Maar goed, wat mij betreft mag Motorola de Touch Zine HD op de markt zetten. Zeker als ie op Android draait. Afwachten maar op officiele berichten uit het Motorola kamp.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.