Geruchten
24 maart 2009 - Ron Smeets

Motorola Alexander gecancelled?

Toen medio vorig jaar de eerste geruchten over de Motorola Alexander opdoken werd aangenomen dat deze multimedia smartphone de laatste poging van de Amerikaanse fabrikant zou worden om het tij te keren.

Welnu, vele geruchten, plaatjes en specs later lijkt het er nu op dat het toestel gecancelled is. In hetzelfde bericht waarin gemeld werd dat de release van verschillende Palm Smartphones vertraging opgelopen heeft staat ook dat Motorola de Alexander geschrapt heeft.

Dat toestel zou bij dezelfde fabrkant, Compal, geproduceerd gaan worden. Een reden voor de annulering wordt niet genoemd maar gezien het feit dat Motorola ook bestellingen voor de A3100 (Atila) heeft herzien (kleinere aantallen) zal het ongetwijfeld iets te maken hebben met de teruglopende toestelverkopen door de financiele en economische crisis.

We zullen zien. Op zich is die gerucht niet moeilijk te geloven want het gaat al heel lang niet goed met Motorola en voor een bedrijf dat al geruime tijd verliezen lijdt komt de huidige crisis natuurlijk nog veel harder aan.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.