Geruchten
27 oktober 2006 - Ron Smeets

Motorola aast op Sagem?

De Franse toestelmaker Sagem staat sinds enkele weken in de etalage en een van de topmannen van Motorola heeft zich laten ontvallen dat de Amerikanen wel oren hebben naar een Europese overname.

Ron Garrigues, een van de topmanagers bij Motorola heeft dat in een interview met de Franse krant Le Figaro gezegd.

SAFRAN, waar Sagem onderdeel van uitmaakt was op haar beurt er weer als de kippen bij door te reageren dat ze vereerd waren met het bod van Motorola, maar dat men ook andere opties bestudeerde.

Tja, het zou natuurlijk een schande zijn als een Frans bedrijf in handen zou komen van een Amerikaanse gigant.

Intussen profiteerde het aandeel Sagem goed van de Amerikaanse aandacht en steeg het in de eerste uren na de publicatie van het interview in Le Figaro met ruim 7%.Gerelateerde links:
Philips verkoopt mobiele telefoon divisie aan Azie
Motorola koopt Deense R&D afdeling van BenQ
Telefonica doet bod van 25 miljard op O2
Aandeelhouders BenQ akkoord met overname Siemens Mobile
Opta bekijkt fusie KPN-Telfort
Motorola koopt deel Sendo
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.