Toestellen
07 januari 2009 - Ron Smeets

Motorola A3100 (Atila) geintroduceerd

In Las Vegas gaat morgen (8-1) de CES van start en dat betekent dus veel gadget nieuws uit het land van de Hamburger, Obama en Mickey Mouse ;-). Motorola had gisteren al een primeurtje: de introductie van de A3100 Smartphone, een toestel dat al ettelijke malen in het geruchtencircuit gespot werd als de 'Atila'.

Het meest opvallende aan de A3100 is toch wel het feit dat Motorola deze touchscreen Windows Mobile Smartphone het eerst in Azië op de markt gaat brengen. Maar wellicht dat de Amerikanen nog een ander primeurtje bewaren voor de echte start van de CES. Misschien de slider variant van de A3100 die we onder zijn codenaam Alexander ook al meerdere keren gespot hebben.

De specs van de Motorola A3100 Surf waren een hele tijd geleden al eens uitgelekt en die informatie, zo blijkt nu, komt redelijk overeen met de werkelijkheid. Wanneer de Motorola A3100 in de Aziatische winkels zal verschijnen en welk prijskaartje er aan komt te hangen is nog niet bekend.

De belangrijkste specs op een rijtje:
- Quad-band GSM/GPRS/EDGE
- Tri-band UMTS/HSDPA/HSUPA (Max. 7.2 Mbps)
- 3 Megapixel camera
- VGA camera aan de voorzijde
- Bluetooth (incl. A2DP)
- a-GPS
- Wi-Fi 802.11b/g
- 2.8 inch QVGA (320 x 240) display
- microSD geheugenkaart ingang (max. 32 GB)
- Windows Mobile 6.1 Professional
- Qualcomm 7201A chipset
- 1130mAh batterij

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.