Toestellen
25 maart 2009 - Ron Smeets

Motorola A1210: een nieuwe MING

Gezien de (financiele) problemen waarin Motorola al ruim twee jaar mee te kampen heeft, de geruchten over verkoop, gecancelde toestellen en de verwachting dat ze het eind van 2009 niet meer zullen halen is het best knap dat de Amerikaanse fabrikant toch nog steeds haar hoofd boven water weet te houden.

Deze week, na het schrappen van de Alexander, zien we namelijk weer een nieuw toestel in de MING familie opduiken. De A1210 moet de opvolger worden van de, vooral in China, relatief populaire A1200 MING.

De A1210 heeft onder andere tri-band GSM met EDGA data support, een 2.8 inch WQVGA touchscreen display (400x240), een 3.1 megapixel camera, Bluetooth, USB, FM Radio Tuner, MP3 speler, microSD geheugenkaart gleuf en een TI OMAP850 processor aan boord. De doorzichtige plexiglas flip cover is deze keer wel vervangen door een 'ondoorzichte' variant.

In Nederland hoeven we dit toestel overigens niet in de winkels te verwachten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.