Geruchten
03 januari 2006 - Ron Smeets

Motorola A1200 met Linux OS!?

Vlak voor de Kerst schreven we al over de geruchtenn rond de nieuwe, ultrakleine en -lichte smartphone van Motorola, de A1200.

Inmiddels zijn op de site van de FCC (waar elk toestel dat de Amerikaanse markt op wil eerst gekeurd moet worden) enkele documenten (pdf) verschenen waaruit zou blijken dat de A1200 voorzien wordt van het Linux OS.

Verder zal de A1200 ook een touchscreen display met handschrift herkenning krijgen en behalve SMS, MMS en Email opties ook Instant Messaging ondersteunen.

De ingebouwde 2MP cam is tevens een scanner, met bijbehorende software en natuurlijk zullen ook alle mogelijke multimedia player functie's niet ontbreken, evenals een TFT scherm (320x240) en MicroCD card slot.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.