Toestellen
09 januari 2007 - Ron Smeets

MOTORIZR Z6 met Win Media Player 11 en -DRM

Tja, het is duidelijk te merken dat de CES gisteren in Las Vegas van start gegaan is. Behalve de nodige gadgets en randapparatuur zijn ook de diverse toestelmakers goed vertegenwoordigd getuige de vele aankondigingen en primeurs in de afgelopen 24 uur.

Na Sony Ericsson en Nokia heeft Motorola ook een (ver)nieuw(d) toestel gepresenteerd, de MOTORIZR Z6. Een beetje vreemd is dit wel want nog niet zo lang geleden werd de Z3 versie van de RIZR geintroduceerd en die is nog niet eens overal ter wereld verkrijgbaar.

De Z6 zal dan ook pas op z'n vroegst in Juni op de markt komen. De belangrijkste upgrade is toch wel het OS. De MOTORIZR Z6 zal worden uitgerust met Motorola's nieuwe Linux- en Java gebaseerde operating system waarin bovendien Windows Media Player 11 in opgenomen is en support voor Windows Media DRM.

Andere 'normale' specs zijn een 2MP camera, microSD geheugenkaart, Bluetooth met AD2P, maar helaas geen 3G.Gerelateerde links:
MOTORIZR bij Vodafone in Duitsland te koop
Upgrade voor de SLVR L7
Motorola aast op Sagem?
LG beschuldigt Motorola van jatwerk
Motorola KRZR in Nederland te koop
Tattoos moeten de RAZR weer populair maken
Motorola SLVR diamant uitvoering
Motorola denkt mee
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.