Entertainment
23 mei 2007 - Ron Smeets

MOTO Z8 op grote hoogte

Nee, dit is geen bericht over het enorme succes van de MOTO (RIZR) Z8. Dat zou, een week na de officiele introductie, ook wel heel erg snel zijn.

De 'grote hoogte' refereert hier letterlijk naar het dak van de wereld waar de Engelse klimmer Rod Baber erin geslaagd is een mobiel telefoongesprek te voeren vanaf de top van de Mount Everest, een slordige 8848 meter boven N.A.P.

Het toestel dat Rod hiervoor gebruiikte was dus een MOTO Z8. Sinds enkele maanden staat op Chinese bodem een GSM mast. Hemelsbreed ongeveer 18 kilometer van de Everest met vrij zicht naar de top van de berg.

Bader belde twee maal vanaf de top, tussen de gesprekken door moest hij wel aan de zuurstof. Het eerste gesprek was met een speciale voicemailbox. Daarna belde hij ook zijn vrouw nog even. Tot slot stuurde hij ook nog een SMSje naar een medewerker van Motorola met de volgende tekst: "One small text for man, one giant leap for mobilekind - thanks Motorola."

Wie dat wil kan het telefoongesprek dat Baber voerde met de voicemailbox van Motorola hier beluisteren

Foto: BBCGerelateerde links:
Motorola komt met MOTO Z8, RAZR2, MOTO Q en de ROKR Z6
Mobiel bellen vanaf de top van de Mount Everest
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.