Toestellen
14 januari 2014 - Redactie MobileCowboys

Moto X komt naar Europa

Motorola heeft vanochtend op een speciaal evenement bekend gemaakt dat de Moto X naar Europa komt. De Moto X is het vlaggenschip van Motorola en zal los verkocht gaan worden voor 429 euro. Het toestel zal vanaf 1 februari verkrijgbaar zijn in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Het is nog niet bekend of Motorola de Moto X ook naar andere Europese landen zal gaan brengen, maar ervaring uit de eerdere Nexus-toestellen leert ons dat de kans per keer verschilt. 

Onlangs bracht Motorola ook al de Moto G uit in Europa, een toestel dat zich onderscheidt van de concurrentie dankzij de goede prijs-kwaliteitsverhouding. Het toestel is voor maar 199 euro verkrijgbaar en heeft behoorlijk goede eigenschappen voor die prijs. Motorola lijkt het voorlopig bij deze twee toestellen te gaan houden. In de Verenigde Staten was de Moto X ook te bestellen met een uiterlijk dat de gebruiker zelf kon samenstellen, maar het lijkt erop dat dit niet naar Europa zal gaan komen.

De Moto X en de Moto G verschillen onderling nog best wel veel van elkaar als het gaat om softwarefuncties. Zo heeft de Moto X een uitgebreidere stembesturing - die altijd ingeschakeld staat - en een ander notificatiesysteem. Ook is de camera van de Moto X beter dan van de Moto G.  

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl