Geruchten
14 juli 2015 - Ron Smeets

Moto Maker maakt van de nieuwe Moto G een kleurrijke smartphone

Enkele weken geleden doken de eerste perskiekjes van de nieuwe Moto G op. De 2015-versie wordt ongetwijfeld weer een betaalbare smartphone. Het vorige (en formeel nog steeds actuele) model sleepte eind vorig jaar nog de Telecom Award voor beste Entry-Level smartphone in de wacht.

Vandaag heeft notoire lekker Evan Blass (van @evleaks) via Twitter een afbeelding van de nieuwe Moto G gepubliceerd waaruit op te maken valt dat het toestel dit jaar via Moto Maker tot in detail te personaliseren zal zijn.

Op de afbeelding is het toestel namelijk te zien in een tiental verschillende kleurcombinaties. Daarbij is niet alleen de kleur van de achterzijde telkens anders, maar ook de knoppen en randen van het toestel. De kleur van de voorzijde 'lijkt' beperkt te worden tot zwart of wit.

Uiteraard kan de juistheid van de afbeelding niet met zekerheid achterhaald worden, maar het ziet er redelijk betrouwbaar uit. Motorola is de enige die het wel allemaal zeker weet en het wordt dan ook afwachten tot de officiële onthulling van de nieuwe Moto G.

Over de specs van de nieuwe Moto G werd in het geruchtencircuit eerder ook al gespeculeerd. Zo zou het toestel voorzien worden van een 5 inch HD scherm, Qualcomm 410 processor met 1GB RAM, 8GB intern gehengen, een 13 en 5 megapixel camera-combo (achter- en voorzijde), 4G support en Android 5.1.1.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.