Toestellen
13 mei 2014 - Ron Smeets

Moto E; een smartphone voor de kleinste beurzen

Het was al bekend dat Motorola vandaag een nieuwe smartphone zou onthullen. Welnu, de Chinees-Amerikaanse fabrikant liet vanochtend, lokale tijd, in India de Moto E voor he teerst aan de wereld zien.

Het meest opzienbarende aspect van de Moto E is het prijskaartje; 129 dollar in de VS, 120 Euro in Europa en 6999 Rupies in India. Daar zal het toestel per direct (morgen) in de winkels liggen. De komende weken en maanden volgen nog 40 landen.

Voor dat geld krijg je een Android smartphone met een scherm dat krasbestendig en spatwaterdicht is en die verder voorzien is van een 1.2 GHz dual core processor, 1GB RAM, 4GB geheugen, een microSD geheugenkaart optie (max 32GB), 5 megapixel camera en Android KitKat (4.4.X). De 1980 mAh accu zou voldoende capaciteit leveren om minimaal een hele dag met het toestel 'vooruit' te kunnen.

Opvallend is verder nog het ontbreken van een front (selfie) camera en de verwisselbare achterkant die ook in diverse kleuren beschikbaar zal komen (foto onderaan dit bericht). Wanneer? Dat is nog niet bekend. Hier staat nog een korte videodemo van het toestel, gemaakt door Motorola zelf.

http://www.youtube.com/watch?v=v5Asedlj2cw

Moto-E-Front-Back Moto-Shells

Bron: Motorola

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.