Accessoires
10 september 2014 - Ron Smeets

Moto 360 uit elkaar gehaald

iFixit haalt nieuwe gadgets vrijwel meteen uit elkaar. Onder andere om 'doe-het-zelf' reparatie handleidingen te maken. In onderstaande video is de Moto 360 aan de beurt, maar daar was wel iets bijzonders mee.

Tijdens het 'gecontroleerd slopen' bleek namelijk dat de smartwatch 'slechts' een 300 mAh accu in zit in plaats van de beloofde 320 mAh. Nu is dat geen groot verschil, maar toch altijd nog 6.7%. 

Volgens Motorola hoeven we ons echter geen zorgen te maken. Het is puur de wijze waarop de capaciteit op accu's weergegeven (moet) worden, zo liet de fabrikant in een statement snel weten. De minimale capaciteit moet er op staan, en dat is dus 300 mAh, en toen was er geen plek meer op die kleine accu om ook nog de maximale capaciteit (320 mAh) erbij te kalken. Ach, als hij maar niet elke dag opgeladen hoeft te worden... maar dat zal toch wel het geval zijn, zoals met de meeste slimme horloges.

 

De accu: Moto-360-UitElkaar-Accu 

Motorola statement: “The typical battery capacity for Moto 360 is 320 mAh and the minimum is 300 mAh. In the mobile industry, sometimes both the minimum and typical capacity is listed on the battery, with the typical capacity quoted as the official battery size. Both figures are included on the batteries of our Moto X, Moto E and Moto G devices.

In the case of smaller devices, we aren’t always able to list both figures. For Moto 360 we only had room for one figure and choose to list the minimal capacity of the battery. We see how this can be confusing and we will look into ways to add the typical capacity as well in the future.”

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.