Nieuws
04 november 2007 - Chris Bannink

Mopoint: LBS superservice

Diverse Location Based Services (LBS) hebben intussen het licht gezien. De netwerk specialist Erickson heeft nu een dienst (in beta) die alle nieuwe (mobile)webtechnologieën, multimedia trends, mashups en social networks met elkaar verbindt: Mopoint

Voordat ik het ga uitleggen in woorden, kijk eerst even naar bijgaand filmpje wat ik op Youtube tegenkwam.

Helaas kan je nu alleen inloggen in Zweden (en in USA?) dus ik heb het nog niet zelf kunnen testen, maar het beloofd veel:

Het lokale weer op je mobiel bekijken door LBS, de dichtsbijzijnde openbaarvervoer mogelijkheden bekijken, alle files in de buurt bekijken, de Google kaart bekijken waar je nu loopt, de electronische grafittie (nice!) bekijken die vrienden van je op een locatie hebben achtergelaten en... een friendfinder! In één oogopslag zien waar in de stad welke vrienden (uit je adresboek) zijn. Belangrijk is dat je zélf kunt aan of uitzetten of je zichtbaar wil zijn voor je vrienden.

Uiteraard is er een koppeling met een website waar je je persoonlijke voorkeuren etc. kunt aangeven. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de commerciele/advertentionele mogelijkheden hiervan die enorm kunnen zijn.

Ik hoop binnenkort meer te kunnen melden. Dit bericht lijkt een primeur te zijn.

via YellowlabGerelateerde links:
Friendfinder via mobile
LBS diensten populair in Europa
Over de auteur: Chris Bannink