Nieuws
09 september 2005 - Ron Smeets

Monnik in de ringtone business

Wat is dit?! Een Buddistische monnik die het continu moeten 'bedelen' om eten en drinken en de 18-urige gebedendagen zat is nu op zoek is naar een 'quick buck'?

Nou, nee, zijn initiatief is toch wat nobeler. De Thaise monnik Phra Phayom heeft namenlijk een aantal moraliserende ringtones ontworpen die GSM gebruikers kunnen downloaden.

De ringtones bevatten teksten als "Anger is stupidity; fury is madness"; "Compose yourself before answering this call"; en "Don't let mobile phone conversations lead to premature sex and pregnancy."

Alle inkomsten gaan naar een liefdadigheids instelling voor de armen.

Phra zegt de inspiratie voor zijn initiatief te hebben gehaald uit enkele walgelijke ringtones die hij hoorde op GSM's van tieners in de buurt van zijn tempel. 'T zal Crazy Frog wel geweest zijn!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.