Geruchten
05 augustus 2013 - Nichal Joosse

Mogelijke Samsung smartwatch gepatenteerd

Het lijkt er inmiddels op dat er dit jaar een aantal smartwatches op de markt zullen gaan verschijnen. Momenteel zijn er weer twee ontwerptekeningen opgedoken in nieuwe Koreaanse patenten van Samsung, waarop overduidelijk een smartwatch te zien is. Als deze tekeningen kloppen, dan krijgt de Samsung smartwatch een flexibel scherm, iets waar Samsung achter de schermen al een tijdje mee bezig is. Vanzelfsprekend zal deze smartwatch gebruik maken van Android.

2779_dab86e1f

Bovenstaande afbeelding is de tweede ontwerptekening die opgedoken is bij de patentaanvraag. Dat Samsung sowieso bezig is met de ontwikkeling van een smartwatch, bewijst ook de eerdere merknaamregistratie voor horloges op de naam van Samsung, namelijk Samsung Gear. Dit sluit ook weer aan op het gerucht dat de smartwatch waarschijnlijk tegelijk gepresenteerd zal gaan worden met de Galaxy Note 3, tijdens de IFA.

Samsung heeft nog geen reactie gegeven op alle voorgaande geruchten, dus we zullen tot die tijd nog eventjes moeten wachten en het moeten doen met alle geruchten die voorbij komen.  

Over de auteur: Nichal Joosse