Geruchten
11 augustus 2013 - Nichal Joosse

Mogelijke privatisering op komst bij BlackBerry

Volgens CNET is BlackBerry van plan om zijn aandelen terug te kopen om uiteindelijk van de beurs af te gaan. Dit omdat het bedrijf erg veel last heeft van de invloed van de investeerders. Wanneer ze van de beurs af zouden gaan, zou hier minder sprake van zijn. Het gaat niet echt goed met BlackBerry, wat vooral te maken heeft met de concurrentie van bijvoorbeeld Apple en Samsung. Investeerders hebben steeds minder vertrouwen in het bedrijf, wat snel terug te zien is op de beurs.

Reuters wist ook al te melden dat het bestuur van het bedrijf overweegt om alle aandelen terug te kopen om vervolgens de beursnotering te laten varen. Daarna zou het voor het bedrijf beter zijn om rustig te kunnen werken aan een herstel. Onlangs introduceerde BlackBerry het nieuwe besturingssysteem BlackBerry 10, maar ondanks deze introductie heeft het bedrijf het nog steeds lastig op de smartphonemarkt.

De woordvoerders van BlackBerry weigeren vooralsnog commentaar te geven op de geruchten. BlackBerry zou wel al bezig zijn met het zoeken van investeerdes en maatschappijen voor interesse in een partnerschap bij een eventuele privatisering.  

Over de auteur: Nichal Joosse