Geruchten
08 december 2015 - Ron Smeets

Mogelijke afmetingen en renders van de Galaxy S7 (Edge Plus) opgedoken Weinig verschillen met de S6 maar mogelijk krijgt de S7 Edge Plus een 6 inch scherm

Hou de korrels zout bij de hand, maar als we deze geruchten, afkomstig van een hoesjesmaker, mogen geloven dan zal de Galaxy S7 uiterlijk niet veel verschillen van zijn voorganger.

Op renders is te zien dat de simkaart slede aan de rechterzijkant wat meer naar benede verhuisd is. Mogelijk dat dit te maken heeft met de terugkeer van de microSD optie. Op die plek is wellicht meer ruimte voor een combi-slede (voor de sim én geheugenkaart). Verder valt op dat de front camera naar de uiterste rechterbovenhoek van het toestel verplaatst lijkt te worden. De derde verandering, als de afbeelding 100% waarheidsgetrouw is, is de uitsparing voor de home button / vingerafdruk scanner. Die is rechthoekig. Het laatste dat mij opviel is de uitsparing voor de microUSB aansluiting. Geen USB-C dus, zo lijkt het.

De bron van deze afbeeldingen noemt ook de afmetingen van zowel de Galaxy S7 (afbeelding) als de Galaxy S7 Edge Plus. De eerste, het standaard model, is nagenoeg even groot, breed en dik als zijn voorganger; 143.37 x 70.8 x 6.94 mm. Vermoedelijk zal dat dus ook weer een 5.2 inch toestel worden.

Opvallender zijn de afmetingen die aan zijn grote broer toegeschreven worden; 163.32 x 82.01 x 7.82mm. Daaruit zou je de conclusie kunnen trekken dat de Galaxy S7 Edge Plus mogelijk een 6 inch scherm krijgt. Dat zou wel heel erg groot zijn. Zeker als je bedenkt dat er tot nu toe maar heel weinig 6 inch smartphones op de lijst met verkoopsuccessen beland zijn. Van de andere kant zou een 6 inch Galaxy S7 Edge Plus voor Samsung wel het probleem oplossen dat het toestel te 'dicht' bij de Galaxy Note 5 (of zijn opvolger) ligt. Die heeft namelijk, net als de S6 Edge Plus, een 5.7 inch scherm. Nah ja, als dat de reden zou zijn waarom Samsung de Galaxy S7 Edge Plus een ander schermformaat wil geven, dan stel ik voor dat ze voor 5.5 inch kiezen. Of gewoon weer 5.7 inch en dan een 5.5 inch Galaxy Note 6 maken. Toch?

Hierboven staan nog twee renders zoals die door hoesjesmaker ITSkins verspreid werden. Online waren de afbeelingen op de site van de betreffende fabrikant, toen ik dit schreef, niet meer terug te vinden.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.